10 Haziran 2013 Pazartesi



MADEN SULU TAVUKLU BÖREK


MALZEMELER

4 su b. un
1 çay k. karbonat
1 yumurta
1 çay b. süt
1 çay b. sıvıyağ
1 şişe maden suyu
tuz
İÇ HARCI İÇİN:
500 gr. tavuk but
4 soğan
1 çorba k. salça
sıvıyağ
tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI: İç harcı için, tavuk etini küçük kuşbaşı şeklinde doğruyoruz. Tavaya sıvıyağ koyuyoruz ve tavuğu soteliyoruz. Soğanları yemeklik doğruyoruz. Tavuk suyunu bırakıp çekince soğanı ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Saçlasını koyuyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz.

Pişmesine yakın altını kapatıyoruz. Hamuru hazırlamak için, unu karıştırma kabına alıyoruz. Ortasını açıyoruz ve karbonatı ortaya döküyoruz. Üstüne yumurtasını kırıyoruz. Sütü, sıvıyağı ve maden suyunu döküyoruz. Unun üzerine tuz serpiyoruz. Ortadan başlayarak hamuru yoğurmaya başlıyoruz. Kaseden çıkarıyoruz ve un serptiğimiz tezgaha alarak iyice yoğuruyoruz.

Hamuru iki eşit parçaya bölüyoruz ve ikisini de yuvarlıyoruz. Üzerine un serpiyoruz ve hamurları tepsi boyutunda açıyoruz. Tepsimizi yağlıyoruz ve açtığımız hamurlardan birini tepsinin zeminine yerleştiriyoruz. İç harcımızı hamurun üstüne döküyoruz ve yayıyoruz. Diğer hamuru da harcın üzerine kapatıyoruz ve kenarlarını kapatıyoruz. Böreği kare kare dilimliyoruz. Üstüne yumurta sarısı sürüyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder